6.-7. klasserne er venskabsklasser med Inti
Tirsdag den 6/10 - 2009
Hej! 
Tiden går. Det er næsten et år siden jeg sidst var på Kristofferskolen og fortælle om Inti Runakunaq Wasin, som er projektet i Cusco, Peru og Solens Børn, som er den danske støtteforening.
I dag besøgte jeg Helle Karlssons 7. klasse, hvor jeg mødte interesserede elever, som stillede mange spørgsmål. Det er godt med store børn, som er optaget af verden omkring sig og af hjælpearbejde. Fx: 'Hvis man nu giver 200 kr. hvad kan de så få for dem?'  Mad er billigt derovre i forhold til her og vores penge rækker langt, så 200 kr vil kunne blive 60 måltider mad!
Eleverne lærte lidt quechua, at tælle til 5 og at sige: Ima sutyki? Sutiqa Else. Maymanta kanki? Noqa Dinamarcamanta kani. Altså: Hvad hedder du? Jeg hedder Else. Hvor kommer du fra? Jeg kommer fra Danmark. 
Der var nogle, der prøvede min Cusco hat, som er sådan en slags lysedug oven på hovedet. 
Til min glæde ville eleverne gerne gøre noget for at skaffe kroner til Solens Børn, så det bliver jo spændende. Blandt andet vil de godt sælge steinerdukker til julebasaren. Der er et kvindefællesskab i Peru, der syr dem i en meget fin kvalitet. Når man køber en dukke, støtter man både kvindefællesskabet og Inti.

Søde 7. klassere! God fornøjelse med det. I kan være med til at gøre en forskel. Hav det godt!
De søde 7. klassere på Kristofferskolen
Onsdag den 19/11 - 2008
I dag havde jeg fornøjelsen igen at være på besøg i Trines klasse, som siden sidst er blevet 7. klassere. Jeg fortalte om gadebørnene på Inti i Peru, hvordan en dag forløber på projektet, og om mine "eventyr" med en "læge", der ikke var læge, og selv om han havde fået en dom bare fortsatte med at praktisere.
Vi pakkede en despachio ud.  Det er en offergave til Pacha Mama / Moder Jord bestående af mange forskellige ting fra naturen + ting fra menneskenes verden -  metalstykker, forskellige frø, lamafedt, konfetti og søde sager - som Pacha Mama siges godt at kunne lide - og meget andet. Det lugtede kraftigt. Nogle vil måske nærmest synes, at det stank. Men ingen faldt døde om. Vi gik ud og gravede despachio'en ned i staudebedet, fulgt af hver isærs gode ønsker.
Hav det godt, 7. klassere & Trine.
Kærlig hilsen
Else
7. klasserne lige før vi gik ud og gravede despachio'en ned
Torsdag den 27/3 - 2008
Kære Venner!
Med stor glæde kan jeg fortælle Jer, at Kristofferskolen - Rudolf Steinerskole i Trekroner ved Roskilde - gerne vil være venskabsskole med Inti.
6.- 7. klasserne er bærere af venskabet, eftersom det passer godt ind i det faglige og pædagogiske på disse klassetrin.

Som I kan læse at tidligere beretninger har dette venskab allerede fungeret i længere tid gennem Stigs nuværende 7. klasse. Helt kontant i form af  6.500 kr, som 7. klasserne har tjent til børnene på Inti. Det skal I have stor TAK for.

Venskabs- og kulturbroen mellem børn i verden er nu gået videre til Trines nuværende 6. klasse. Jeg besøgte klassen, lige før jeg rejste til Peru - en skøn klasse med masser af  interesserede og spørgelystne børn, der gerne ville vide noget om, hvordan børnene på Inti lever.
Som deres forgængere lærte de at tælle til fem på quechua: huq - iskai - kinsa - tawa - pisqa. Sige: arí, mana og sulpay. Husker I det 6.klassere? Det betyder : ja, nej og tak.

Kære 6. klassere og Trine! Hav det godt. I er velkomne til at skrive til mig.

Kærlig hilsen fra
Else
Mandag den 11/6 - 2007
Kære Venner!
Allerførst skal I allesammen vide, at 6. klasse har skænket i alt 4.500 kr til "Solens Børn" og dermed til børnene i Peru.
Før jul lavede 6. klasserne et juletræslotteri, som indbragte 1.500 kr, og nu har de haft musik- og grillaften for forældre og pårørende, hvor de tjente 3.000 kr, som de skænkede til "Solens Børn".
Jeg er dybt rørt over dette helt kontante udtryk for venskab mellem børn i Danmark og Peru.
Bemærk også billedet herunder som udtryk for venskabsbroen tværs over Atlanten.

Forleden var jeg på besøg i 6. klasse, hvor jeg fortalte om min tid derovre. Jeg mødte en interesseret og spørgelysten klasse.

Kære 6. klassere - HJERTELIG TAK skal I have!!!
Som jeg fortalte Jer, har I været med til at gøre en forskel. For de penge I har skænket, kan børnene på Inti få et måltid mad i 3 måneder. Jeres penge strækker langt i Peru.

Kærlig hilsen
Else
Fredag den 26/1 - 2007
Kære 6. klassere og Stig!
 
Jeres farver i brug og jeg skal hilse fra børnene og sige, at de er glade for dem. Vi har blandt andet lavet billeder af planter, som i ser på fotografiet.
Hav det godt!

Kærlig hilsen
Else
Nogle af børnene under opslagstavlen med plantebillederne
Fredag den 22/12 - 2006
Kære 6 - klassere!
I ønskes en glædelig jul. Jeg glæder mig til at se jer til foråret.
En stor hilsen og tak til jer fra børnene på Inti.
De ønsker Jer:  !FELIZ NAVIDAD!
I må selv gætte, hvad det betyder.
Kærlig hilsen
Else
Fra "Fyrtøjet"
Tirsdag den 12/12 - 2006
Kære 6. klasse, Stig og Jeanette!
Vi har fået pakke fra Jer i dag! Mange hilsener og 1000 tak fra alle på Inti. Børnene var spændte og blev glade for at få en pakke fra Jer, der bor 26 timer i flyvemaskine herfra på den anden side af Atlanterhavet. Jeg tog nogle billeder, så kig i mit fotoalbum. Lille Roger på 6 år fik jakken og Yermo fik huen. De studerede jeres navne nøje, og vi talte om, at mange navne er meget forskellige. F.eks. er der to piger her, der hedder: Milagros ( med tryk på anden stavelse). Det betyder: Mirakel.
Efter jul vil vi lave en maleperiode, hvor farverne fra jer skal i brug.
Ikke alle børn på Inti var til stede, da vi pakkede ud. De går i skole på forskellige tidspunkter. I morgen bliver der lavet en julekrybbe. Nissemanden fra Jer kommer med i denne julekrybbe. Her er der ikke så meget med juletræer. Dem, der findes, er alle af plactic. Derimod har jeg ladet mig fortælle, at alle køber mos, grønt og andet for at lave en julekrybbe derhjemme juleaften.
Også tak for mail og billeder, Stig!
Kære 6. klassere! Jeg er vildt imponeret over, at I har skaffet så mange penge til Inti på Jeres julebazar. Disse penge er meget velkomne.
For 2 timer siden sad jeg ude og nød den stærke sol. Ikke noget med overtøj her, når solen skinner! Lige nu tordner det, og regnen styrter ned i spandevis.
Hav det godt og kærlig hilsen
Else
Pakken fra Jer er ved at blive åbnet
tirsdag den 6/11 - 06

Kære 6. - klassere og Stig!
Nu har mange af børnene her lært at tælle til fem på dansk, sige "ja", "nej" og "tak". De var lidt generte og smågrinede lidt, da jeg lærte dem det. Men lige som jer, var de hurtige til at lære. Jeg har fortalt dem, at de har en venskabsklasse i Danmark. Det blev de glade for. Jeg skal hilse jer fra dem!
Selv om de ser anderledes ud end de fleste af jer med deres sorte hår og mørkebrune øjne, og selv om de er fattige, så laver de skæg og ballade og er egentlig ikke så forskellige fra danske børn. Der er også et par udviklingshæmmede elever, som er meget søde og kærlige.
Vi har haft en periode, hvor børnene har malet billeder af engle, som skal laves til julekort. På torsdag starter vi med teater. Vi skal spille "Fyrtøjet" og en fabel: "Musen og løven". Jeg er temmelig spændt på, hvordan det kommer til at gå. Der er den vanskelighed, at det ikke altid er de samme børn, der kommer hver gang. Det betyder ikke så meget, når vi maler, men med teater er det jo anderledes. Vi får se.
Det er begyndt at regne af og til her i Cusco. December og januar skulle det regne meget, ikke dagen lang, men nogle kraftige regnskyl. I dag, da det regnede, stod der en mand og råbte i en megafon: "Para-aguas". Det betyder: paraplyer. Jeg købte én. Den kostede 5 soles = ca 10 kr. Det må siges at være billigt.
Jeg har hørt, at der har været sne og kraftig blæst i Danmark.
Her, en kvart omgang på den anden side af jorden, er der masser af forårsblomster. Månen ser anderledes ud, og solen står næsten lige over hovedet på en ved middagstid, men til de "forkerte" side i forhold til Danmark, hvis I kan se det for jer.
Hav det godt alle sammen og hils omkring jer!
Kærlig hilsen
Else
Her er nogle af de skønne børn, der har lært at tælle til fem, sige: ja, nej og tak - på dansk
På besøg i 6. klasse

      

Den 5/10 var jeg inviteret til at fortælle 6. klasse om min rejse til gadebørnsprojektet i Cusco.
6. klasse på Kristofferskolen i Trekroner, ved Roskilde.

Jeg mødte en skøn klasse af meget interesserede elever, som jeg fortalte om gadebørnene og om Inti Runakunaq Wasin, og hvad der foregår dér.
Fortalte, at jeg skal over og lave teater med børn og voksne.
Jeg blev opfordret til - og lovede - at komme igen og fortælle om mine opevelser, når jeg kommer hjem til foråret.

Børnene i Cusco har malet bogmærker, som er blevet trykt her i Danmark. Der var et bogmærke til hver af eleverne, som en gave fra børnene i Cusco. Jeg havde også nogle billeder med.

Vi talte lidt om sprog, for børnene i Cusco taler jo spansk og quechua, deres indianske sprog. Jeg skal tale spansk med børnene derovre.
De få ord, jeg kan på quechua, lærte jeg videre til 6. klasse,
nemlig at tælle til 5 på quechua: huq, iskay, kinsa, tawa, pisqa.
De lærte at sige arí = ja, mana = nej og sulpay = tak.
Endvidere, at Inti Runakunaq Wasin betyder Solfolkenes hus.

Stig Nielsen, som er deres klasselærer fortalte, at 6. klasse godt kunne tænke sig at hjælpe med at skaffe nogle penge til projektet. Det blev jeg  rørt over. Det er skønt, når børn i Danmark, der jo på mange måder er priviligerede og rige, tænker på fattige børn og ovenikøbet gerne vil prøve at hjælpe. Hatten af for det! Det lover godt for fremtiden!
Jeg hørte, at der allerede var flere gode ideer til, hvad der kan gøres.
Vi må se, hvad fremtiden bringer. Det bliver spændende!

Vi blev enige om, at 6.klasse er Inti's venskabsklasse.

Når jeg kommer til Cusco og møder børnene i Inti , vil jeg lære dem at tælle til 5: en, to, tre, fire, fem, sige ja, nej og tak på dansk.
Jeg vil jeg fortælle dem, at der findes nogle børn i Danmark, nemlig
6. klasse, som tænker på dem og gerne vil støtte dem. 

Vi bygger simpelthen en venskabsbro mellem børn tværs over Atlanten.

Her er de skønne 6. - klassere

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jane Skellund | Svar 03.06.2012 12.32

skønt at danske børn tænker på børnene i Peru

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.05 | 21:57

Hej Katrine! Jeg har overladt alt salg af dukker til 'Skovalfen' i Studiestræde. De har også en webshop. Hanah (Else)

...
24.05 | 08:35

Hej 😊,
Jeg søger Miniature waldorfdukker til dukkehus brug, er det noget I sælger ?
Mvh. Katrine

...
30.09 | 14:09

Hej Maria! De store på 40 cm koster 650 kr. De små på 25 cm koster 425kr. Der kommer prisstigninger, idet en anden overtager salget og der så skal moms på

...
30.09 | 09:02

Hej Else.
Hvad koster dukkerne?
Mvh
Maria

...
Du kan lide denne side